Sluit
Sluit

Onze historie

Triporteur, kaasgroothandel sinds 1934

Blok kaasjes
Een heerlijk blokje kaas.

1934 – André Desmet startte een kaasgroothandel. Hij leverde de kazen bij zijn klanten met een Triporteur, oftewel ‘bakfiets’ genoemd in de Wervikse volksmond.

1977- Jean-Pierre, de zoon van André Desmet neemt het bedrijf over.

1980 – Jean-Pierre liet een nieuw, modern bedrijfsgebouw van 4200 m2 optrekken in de industriezone van Wervik. Er is een aparte rijpingszaal met een capaciteit van 200.000 kg voor het rijpen van goudse kaas van 4 weken jong tot maximaal 36 maanden oud.

1995 –Jan Desmet treedt de 3e generatie aan. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid en er wordt steeds meer aandacht besteedt aan de ontwikkeling van exclusieve merken. Eén daarvan is ons eigen goudse kaas, ‘Het Wapen Van Noord-Holland’. Deze wordt zoals de naam doet vermoeden, gemaakt in Noord-Holland, waar de koeien grazen op de malse polderweides.

2003 – het assortiment wordt verder uitgebreid met de verkoop van Vlaskaas; een uitzonderlijke, lekkere kaas met een onderscheidende, volle, iets zoete smaak en een mooie paarse uitstraling. Een jaar later wordt Jeuness! Life gelanceerd, een jonge kaas die 20% minder vet bevat dan een gewone Gouda maar toch vol van smaak is.

2009 – er komt een 4 maand gerijpte versie van deze overheerlijke kaas op de markt, de Jeuness Affiné.

2017 – De kaasgroothandel Triporteur NV wordt overgenomen door Rafina NV. Het ganse gamma en alle werkzaamheden verhuizen naar Lauwe, waar klanten naast het vertrouwde kaasgamma nu ook nog een volledig aanvullend gamma van charcuterie, bereide gerechten en zoveel meer kunnen vinden.

Triporteur heeft constant zo’n 800 verschillende kwaliteitskazen op voorraad en verdeelt die aan honderden kaasspeciaalzaken, marktkramers, supermarkten, slagerijen en bakkerijen in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams- en Waals-Brabant en Henegouwen.